Koningsdag 2017 bij Heemkundekring Halchterth

KONINGSDAG BIJ DE HEEMKUNDEKRING HALCHTERTH.

DONDERDAG 27 APRIL 2017.

VAN 10.00 UUR -17.00 UUR. HOF VAN RAM.

Ook de Heemkundekring in Halsteren zal van de partij zijn op Koningsdag.

Via het veld waar de kindermarkt en de andere activiteiten zijn heeft de Heemkundekring een uitgebreid programma voor jong en oud.

Het programma ziet er als volgt uit:

De kantklosgoep en spingroep zullen laten zien hoe zij werken. De mensen van de archeologie tonen hun vaardigheden in het plakken en beschilderen van gevonden scherven.

In enkele stands kunnen gezondheids-en schoonheidsmiddelen te koop zijn. Zorboerderij ’t  Hof(Vrederust) is er ook. Men kan geraniums kopen voor een goed doel, evenals handwerkartikelen voor een goed doel. De wereld winkel zal ook aanwezig zijn. Verder zullen er mensen van Anthoniusmolen hun waar aan prijzen, Postzegelvereniging Onderling Contact zal ook aanwezig zijn. Er zijn voor een speciale prijs oudere jaarboeken te koop en voor 1.50 euro is er koffie met een oranjesoes.

Natuurlijk is ook het Heemhuis met zijn collectie te bekijken o.l.v. gidsen.

Van 14.00 tot 16.00 uur zingen de Beekzangers nieuwe en oude liedjes uit hun repertoire.

Als klap op de vuurpijl organiseert de Heemkunde kring een cup-cake versier wedstrijd voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Inleveren van de cake’s zaterdag 22 april tussen 10.00 en 11.00 uur, of op koningsdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen. De prijsuitreiking is om 14.30 uur bij het Heemhuis.

Een feestelijke dag, ook in en om het Heemhuis op Koningsdag 2017.Iedereen is welkom bij de Hof van Ram aan het van der we(e)gen pad ( = Beeklaan 29a).

In de middag tussen 14.00 en 16.00 uur optreden van de Beekzangers.