Zaterdag 17 december | Kleine monumenten wandeling

Op zaterdag 17 december kan men in Halsteren een kleine monumentenwandeling maken. Samen met de Heemkundekring willen de monumenten iedereen de gelegenheid geven om deze monumenten, behalve met Monumentendag, en wat de kerken betreft, op zondag open te stellen.  

Deze zaterdag is een eerste beging. De kerken en het heemhuis zijn in kerstsfeer en op de oude begraafplaats aan de dorpsstraat kan men een sfeervolle kleine expositie bekijken.  Van 13.00 tot 16.30 zullen de St.Quirinuskerk, de Martiniuskerk, het oude kerkhof aan de dorpsstaat en het heemhuis hun deuren open zetten. In de monumenten vindt men een flyer met de desbetreffend monumenten. Op vertoon van een gestempelde achterkant kan iedereen gratis een warm drankje in het Heemhuis halen.

e kerken zijn in kerst tooi, met een levende kerststal voor de St.Quirinuskerk. Binnen zijn gidsen die rondleidingen geven. Er is een kleine foto presentatie , waar de gidsen ook eventueel vragen over kunnen beantwoorden. In de Martinuskerk kan men een vijfluik en een kerstquilt bewonderen. Het carillon zal te horen zijn. Ook hier een kleine foto presentatie. Ook hier zijn gidsen aanwezig. In beide kerken is passende muziek te beluisteren.

Op het oude kerkhof zijn er eveneens rondleidingen. In een vitrine kan men heel oude rekeningen van begrafenissen bekijken. Deze vitrine zal omlijst worden door sfeervolle verlichting. In het heemhuis staat de warme drank klaar. Hier ook gidsen die een rondleiding verzorgen. Een houtbewerker zal laten zien wat men allemaal met dit materiaal kan doen. Iedereen kan zijn of haar eigen route lopen. Voor de drank moeten de flyers wel afgestempeld zijn.

De deelname is gratis .

Welkom in de Halsterse monumenten in kerst tooi.