Programma Koningsdag 2016

Programma Koningsdag 2016 van Heemkunde Kring Halchterth te Halsteren.

Woensdag 27  april 2016 zal ook de Heemkundekring aandacht besteden aan Koningsdag.

We brengen vanaf 10.00 uur een programma voor jong en oud.

Kinderen tot 8 jaar kunnen steltlopen of tollen.

Vanuit de eigen leden van de kring zijn er dames die kantklossen en spinnen zullen demonstreren. Een van de leden is aanwezig met een stationaire motor voor  landbouwwerktuigen. Vanuit de molen op de Steenbergse weg zullen er ook enkele technische demonstratie’s zijn.

Dhr. Th de Graaf zal laten zien hoe hout bewerkt wordt. Informatie over de St.Anthoniusmolen, met verschillende meelsoorten (te koop), IVN en de Brabantse wal willen u graag vertellen over hun organisatie. Verder verkoop van boeken voor een zacht prijsje. Henk Bakx, een van de schrijvers van het boekje :”Joanna van de Putte, een eenzaam graf “zal aanwezig zijn om de boekjes te signeren. Voor een klein prijsje kunt u dit boekje natuurlijk kopen.

Een tentoonstelling  over Oranje, met  o.a.  een kroningsdoek van Koningin Wilhelmina, en heel oude, zeldzame boeken en tijdschriften en andere materialen brengt  u op de hoogte van de geschiedenis van ons koningshuis.

Dit alles in en rondom het Heemhuis.

Vanaf 14.00 uur tot 16.00 zal er voor de muzikale noot gezorgd worden door “De Beekzangers.

Koffie en thee met een oranje lekkernij zorgen voor de inwendige mens.

Natuurlijk is het heemhuis te bezichtigen, gidsen zullen aanwezig zijn.

Toegang gratis.

Loop dus even van het landgoed “De Beek” even door naar het Heemhuis.