12 en 13 september: Kunst in de Monumenten ook in Halsteren

Kunst in de Monumenten ook in Halsteren

Ook in Halsteren zal er tijdens het monumentenweekend van 12 en 13 september veel te beleven  zijn in de Monumenten.

Zaterdag zijn de monumenten open van 10.00 uur tot 17. 00 uur en vanaf 13.00 uur is van muziek of andere vormen van cultuur te genieten.

In de St.Anthoniusmolen, exposeert Irene Weug. In de Martinuskerk zijn beelden van Gerard Fransen te bewonderen. Op het oude Kerkhof aan de dorpsstraat exposeren Pierette Schoon en Elke Zimmerman. In Villa de Vijfsprong(Beeklaan 1) exposeert Corine Heymans. Deze kunstenaars zijn alle lid van kunstsocieteit Arsis.

 

In de St.Quirinuskerk treden kinderkoren op van 13.15 uur tot 13.45 uur Op het oude kerkhof zullen rondleidingen gegeven worden Rondom Villa de Beek wordt in samenwerking met leerlingen en hun docenten van de VMBO school Steenspil een kunst object gemaakt met bloemen en andere materialen, deze leggen tevens de verbinding naar Heemhuis Hof van Ram, waar ook objecten van hen te bewonderen zullen zijn.

Verder in het Heemhuis een foto expositie over vroeger, de verbouwing en nu van Villa de Beek.

Enkele kantklosters zullen laten zien dat het gebruik van kant ook nog van deze tijd is.

Ron Scherpenisse heeft een kleine expositie in het museumgedeelte van het Heemhuis. Verder treedt zaterdag Popkoor The Sparrows op om 14.15 uur en om 15.15 uur, Uiteraard is het  Heemhuis beide dagen te bezoeken en zullen er gidsen aanwezig zijn om iedere belangstellende rond te leiden.

Op en om Fort Roovere zijn er rondleidingen door SBM en zijn er demonstraties Power horse.

Het programma voor zondag bevat nog meer muziek.  Vanf 14.15 tot 17 00 uur is het gelegenheidskoor In Vuur en Vlam in het Heemhuis aanwezig. Zij verzorgen verschillende optredens.  Naast dit koor geeft theatergroep Vereniging Interculturele Vrouwen een korte voorstelling.