12 Oktober 2014: Presentatie Jaarboek George van Raemdonck

Presentatie jaarboek George van Raemdonck

De heemkundekring Halchterth gaat op zondagmiddag 12 oktober, in de Hof  van Ram, het jaarboek 2014 presenteren. Het boek, geschreven door Jos Rampart, gaat over het leven en werken van George van Raemdonck, die in 1914 aan het begin van de eerste wereldoorlog vanuit Antwerpen naar Nederland vluchtte en nadien geruime tijd in Halsteren heeft gewoond. Hij werkte toen samen met onder andere A.M. de Jong, aan publicaties als Bulletje en Boonestaak.  Hij ontwikkelde zich als een briljant tekenaar van spotprenten en stripverhalen. Het is een boek is hier rijkelijk mee gevuld. Het boek geeft een bijzonder tijdbeeld van met name zijn Halsterse periode, zijn maatschappelijke betrokkenheid en kritische houding. Dit gebeurt aan de hand van veel tekeningen en anekdotes.
De heemkundekring wil met dit boek George van Raemdock, als een excentrieke maar vooral ook beroemde Halstenaar opnieuw in de schijnwerpers zetten.

 

Een uitgebreide tentoonstelling over het leven en werken van George van Raemdonck zal op 11 en 12 oktober (van 10.00 tot 17.00 uur) in het kader van de boekpresentatie, ook te zien zijn in de Hof van Ram (De Beeklaan 29A in Halsteren). De toegang is gratis.
Het jaarboek is vanaf 12 oktober te koop voor €15,95 via de heemkundekring (zie website www.heemkundekring.nl)  of via de boekhandel in Halsteren, Bergen op Zoom en Steenbergen.