Persbericht: Halsterse monumentendagen 2014

Halsterse monumentendagen

De heemkundekring Halchterth organiseert en ondersteunt op de monumentendagen op 13 en 14 september een aantal activiteiten en exposities in de Halsterse monumenten.
Op zaterdag wordt in het heemhuis (De Beeklaan 29a) tussen 10.00 en 16.00 uur een expositie gehouden van amateur schilders. Op hetzelfde moment zijn ook het oude kerkhof, de Martineskerk, de Quirinuskerk, Beeklaan 1(vila de vijfsprong) en de Antoniusmolen open. Op al deze plekken heeft de Stichting Arsis verschillende exposities ingericht.

Op zondag is er om 12.00 uur een officiële opening van de monumentendag in Halsteren bij het heemhuis. Deze opening wordt voorafgegaan door een rit met de paardentram, vanaf de St. Antoniusmolen, die vervolgens dezelfde route zal volgen als vroeger de oude ABT tramlijn tussen Halsteren en Steenbergen. Hij stop op de vroegere halteplaatsen, waar info over de oude tramlijn is te zien en de rit eindigt bij het heemhuis. Deze route wordt deze dag meerdere malen gereden.
Zoals op zaterdag vinden er in dezelfde gebouwen exposities plaats tussen 12.00 en 17.00 uur. Ook worden er dan rondleidingen verzorgd. Het geheel wordt tussen 13.00 en 16.00 uur muzikaal opgeluisterd in het heemhuis door het koor Vuur en Vlam, in de Martinuskerk door verschillende kinderkoren en villa de vijfsprong door 2 pianisten.
In de Antoniusmolen zullen die middag streekproducten worden verkocht.
In het heemhuis zijn bloemarrangementen te zien met als thema reizen, die door leerlingen van de Prinsentuin zijn vervaardigd.