TENTOONSTELLING WEST BRABANTSE WATERLINIE

TENTOONSTELLING WEST BRABANTSE WATERLINIE

 

De werkgroep fotografie van heemkundekring Halchterth organiseert in de Hof van Ram (Beeklaan 29A) vanaf demonumentendag, 14 september, een tentoonstelling over de West Brabantse Waterlinie.

De monumentendagen staan in het thema van “macht en pracht” en dat is dan ook terug te vinden in deze tentoonstelling. Getoond wordt de Waterlinie, bedoeld om de macht over de regio te kunnen behouden en de pracht die dit gebied in zijn geheel kenmerkt.

U vindt in de Hof een presentatie van foto’s en digitale beelden, die de waterlinie over zijn volledige lengte volgt,vanaf Fort Henricus, via het Oudlands Laag, het Halsters Laag, Fort de Roovere, de liniewal, Fort Moermont en die eindigt bij de waterschans in Bergen op Zoom.

Interessant zijn ook de foto’s van de in aanleg zijnde A4, die laten zien hoe de waterlinie regelmatig wordt doorkruist.

De digitale presentatie laat daarnaast beelden zien van de Grote Melanen, de Slag op het Slaak, de Brabantse Wal en ook de ansjovisvisserij komt aan bod.

 

De werkgroep fotografie toont grotendeels eigen werk, maar ook werk van derden zal niet ontbreken. Vooral de inbreng van de Stichting Vrienden West Brabantse Waterlinie mag daarbij niet onvermeld blijven.

 

De tentoonstelling is geopend tijdens de open monumentendagen, op zaterdag 14 september van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Ook daarna is de tentoonstelling nog te bezichtigen en wel op woensdag 18 september van 14.00 tot 16.00 uur, zaterdag 21 september van 10.00 tot 16.00 uur, zondag 22 september van 12.00 tot 16.00 uur en woensdag 25 september van 13.00 tot 16.00 uur

De entree is gratis.