8 & 9 September: Open Monumentendag in Halsteren

Op zaterdag 8 en zondag 9 september worden er in Halsteren een groot aantal activiteiten georganiseerd rondom de Open Monumendag. Hieraan wordt medewerking verleend door o.a. de heemkundeking Halchterth. Er is voor iedereen wel iets op die dag te beleven. Het programma ziet er uit als volgt:
Fort de Roovere: hier vindt een wandeling met gids plaats op zaterdag om 11.00 uur en op zondag om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Ligneweg.
De Hof van Ram: op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van12.00 tot 16.00 uur presenteert het creatief centrum een expo over schilderen en beeldhouwen. Zaterdag is er een muzikaal optreden van o.a. de Berglander Muzikanten en CBK leerlingen op keybord (vanaf 14.15 uur) en zondag van het amusementskoor in Vuur en Vlam (tussen 14.00 en 16.00 uur). Op beide dagen zijn er op en rond het terrein van het heemhuis  een aantal landbouwvoertuigen te bewonderen. Er worden ambachten gedemonstreerd en er is een boerderijwinkel met ambachtelijke voedingswaren.
De St.Martinuskerk is ook opengesteld op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur. Op beide dagen zijn er rondleidingen en is er een expositie van Henk Nuijten. Op zaterdag zijn er muziekoptredens van o.a. Hoklavier en zondag van CBK leerlingen.
De St.Quirinuskerk  en de St. Antoniusmolen zijn opengesteld zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.  Bij voldoende belangstelling vindt er in de kerk een rondleiding plaats.
Het Oude Raadhuis is op beide dagen opengesteld tussen 12.00 en 16.00 uur. Hier vindt u bloemsierkunst verzorgt door het Prinsentuincollege en zijn er muziekoptredens van CBK leerlingen.
Op het plein voor de Colwege (Dorpstraat 30) is er op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur een optreden van de Pierrottekapel.
Beeklaan 1 is op zondag opengesteld tussen 12.00 en 16.00 uur, met piano optredens van CBK leerlingen.
Tot slot vindt op zondag een openluchtconcert plaats van Harmonie Concordia in de Sprenge (GGZWBN Hoofdlaan 8).
Zoals u ziet is er voor elk wat wils. U wordt van harte uitgenodigd om de Halsterse momumenten te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten.