30 mei lezing: Het verleden van Halsteren en Lepelstraat

Het verleden van Halsteren en Lepelstraat

Dit is het onderwerp dat centraal staat in de bijeenkomst van de heemkundekring Halchterth op woensdag 30 mei in de Hof van Ram.
Gemeentelijk archeoloog Marco Vermunt verzorgt hierover een lezing en gaat hierbij wel erg ver terug in de tijd, nl vanaf de nieuwe steentijd. Toen al waren er sporen van ontwikkelingen in met name het Halsterse gebied. Marco trekt een lijn door de geschiedenis aan de hand van documentatie en (deels mysterieuze) vondsten in deze omgeving. Ook komen vondsten uit de romeinse tijd aan bod en passeren de kastelen in Halsteren en Lepelstraat.
Uitgebreid zal worden ingegaan op de geschiedenis van de Brabantse Wal.
Ondanks dat niet alle vondsten bewaard zijn gebleven, valt er toch veel over te vertellen, maar wordt ook duidelijk dat er ook nog veel te ontdekken valt in deze omgeving.
De lezing begint om 21.00 uur, iedereen is welkom en de toegang is gratis.