PERSBERICHT September 2011

Kunsten in de monumenten van Halsteren

Tijdens de Monumentendagen op 10 en 11 september worden er in Halsteren een groot aantal activiteiten georganiseerd door de heemkundekring Halchterth. Deze vinden plaats in de monumenten die zijn opengesteld voor het publiek. Zo zijn in het heemhuis zelf, de Hof van Ram, een expositie en demonstraties te zien oa. van het Creatief Centrum, op het gebied van quilten, tai chi en oriëntaalse dans. Ook zijn er optredens van het musicalkoor B.O.Z. Dit alles op zaterdag tussen 13.00 en 16.30 uur en ook op zondag na 14.00 uur is er een optreden van het koor “in vuur en vlam”.

In het oude raadhuis is op zaterdag (vanaf 10 uur) en op zondag (vanaf 12.00 uur) een fototentoonstelling te zien over het raadhuis zelf en is er lichte muziek te beluisteren.

In de Martinuskerk is er op beide dagen tussen 12.00 en 16.00 uur een tentoonstelling over liturgisch bloemschikken en zijn er rondleidingen. Ook hier is lichte muziek (harp en blokfluit).

In de Quirinuskerk worden er tussen 12.00 en 16.00 uur rondleidingen verzorgt en is er een beamerpresentatie over het kerkgebouw zelf.
Op het oude kerkhof aan de Dorpstraat is er in het schuurtje een kleine fototentoonstelling over het kerkhof en ook hier zijn er rondleidingen tussen 12.00 en 16.00 uur.
Tot slot is op zondag villa de Beek vanaf 12.00 uur opengesteld. Hier kunt u luisteren naar het optreden van 2 pianisten.

Er valt dus op10 en 11 september veel te zien en te horen in de Halsterse monumenten.