EXPOSITIE OLIEVERFSCHILDERIJEN

EXPOSITIE OLIEVERFSCHILDERIJEN
van mevrouw Miep Brouwers

Miep Brouwers nodigt u graag uit op haar expositie, welke loopt van zaterdag 30 april 2011 tot en met 31 met 2011 in het heemhuis “de Hof van Ram”, De Beeklaan 29a te 4661 BA Halsteren.

De expositie van de olieverfschilderijen gaan over de Watersnood 1953, welke Halsteren en Lepelstraat dramatisch hebben getroffen, met zeer veel slachtoffers als gevolg. Als geboren Lepelstraatse heeft Miep Brouwers de gevolgen van zeer nabij ondervonden en op een indringende wijze straalt het gebeuren van haar schilderijen af. Het gevoel over de Watersnood en droefenis daarna, worden met veel impact op een expressionistische wijze weergeven op haar olieverfschilderijen.

De schilderijen zijn kwalitatief van een zeer hoog kunstniveau, hetgeen de kwaliteiten van Miep Brouwers weergeeft, welke zij in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Aangezien de heemkundekring Halchterth op zondag 6 november 2011, haar 30 jarig bestaan viert, heeft Miep Brouwers één van haar topschilderijen  (50 cm bij 60 cm) ter beschikking gesteld aan de heemkundekring ter verloting. U kunt kans maken dit bijzonder mooie schilderij te winnen, indien u hiervoor bij de heemkundekring lotjes koopt. Op zondagmiddag 6 november 2011, vindt de trekking van het winnende lot plaats. Lootjes kosten slechts 0.50 € /stuk

De expositie is geopend elke zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur tot en met 31 mei 2011

MEDEDELING:

Het archief van de heemkundekring in de bieb Dorpsstraat Halsteren is wegens
verhuizing gesloten. Nadere informatie over nieuwe locatie en openstelling
volgt binnenkort.