Uitnodiging Ledenvergadering 25-5-2011

19 Pauze

20 Vervolg lezing.

21 Sluiting.

Verslag van de ledenvergadering van 31 maart jl.

Aanwezig 42 leden, 7 afmeldingen.

1. Opening

De waarnemend voorzitter Anton van Oost opent om 20:05h de vergadering en heet iedereen welkom. Het is deze keer een korte vergadering.

Op 28 mei houden we onze voorjaarswandeling naar fort de Roovere. We verzamelen om 9:30h bij de Hof van Ram. Hier vandaan vertrekken we per auto naar de parkeerplaats van de tennishal bij de Melanen. Van daaruit maken we een wandeling van ca. 1,5 uur. Na afloop gaan we terug naar de Hof van Ram waar we koffie kunnen drinken en nog foto’s kunnen bekijken van het fort en zijn omgeving. Onze wandelgids is Janus van de Zande die daar regelmatig rondzwerft. U hoeft zich niet aan te melden, deelname is gratis.

Lezing Marian Muller op 25 mei over 5 eeuwen kant en de kantkloswerkgroep. Aanvang 21:00 uur de toegang is gratis voor zowel leden als niet leden.

Met beelden laten wij u zien hoe kant is ontstaan en ook toen, werd de mode bepaald door koningshuizen, politiek, welvaart, armoede en oorlogen.

Tevens beelden van onze kantgroep marKANT.

Er zal ook daadwerkelijk naar kant gekeken worden, als aanvulling op de beelden. In een uurtje kunt u kennismaken met de andere kant van KANT.

Aangezien de heemkundekring Halchterth op zondag 6 november 2011, haar 30 jarig bestaan viert, heeft Miep Brouwers één van haar topschilderijen “Hortensia’s “ (50 cm bij 60 cm) ter beschikking gesteld aan de heemkundekring ter verloting. U kunt kans maken dit bijzonder mooie schilderij te winnen, indien u hiervoor bij de heemkundekring lotjes koopt. De lotjes kosten ..... per stuk. Op zondagmiddag 6 november 2011, vindt de trekking van het winnende lot plaats.

Volgende vergadering woensdag 29 juni 2011