Persbericht: Maart 2011

 

PERSBERICHT  maart 2011

 

Genealogische dag

Voor de negende keer organiseert de heemkundekring Halchterth op zaterdag 26 maart een genealogische dag in de Hof van Ram. Er is veel moeite gedaan om er weer een bijzondere dag van te maken. Zo zullen er veel stambomen te zien zijn van uiteenlopende families, oa. van Christ Kuipers met families uit West-Brabant met een kleine 100.000 namen, NGV W-Brabant, W. Mouwen en Hensen, A.Heeffer en Schoutens die onlangs een familieboek heeft uitgegeven. Ook is er een eigen archief met meer dan 300.000 namen.

Maar er is nog meer te zien. Bijzonder zijn de foto,s van de Halsterse huishoudschool MAS uit de jaren ‘60, met oa. het uitreiken van diploma’s. Onduidelijk is welke personen er precies opstaan, maar wellicht weten de bezoekers hierbij te helpen. Ook zijn er schoolfoto’s te zien die G. van Oevelen verzameld heeft. En de zuid-Westhoek komt met veel bidprentjes.

Al met al een interessante en informatieve genealogische dag. U bent welkom tussen 10.00 en 16.00 uur in de Hof van Ram. Beeklaan 29a in Halstern