Informatie voor scholen

Op de Heemkundekring zijn wij altijd blij als er scholen langskomen, wij verzorgen voor scholen een programma dat kinderen leert hoe mensen vroeger in onze contreien leefden, woonden en werkten.

 

De heemkundekring beschikt over een groot aantal gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden, welke door deskundige mensen kunnen worden uitgelegd.

 

Ook krijgen de leerlingen de kans om voorwerpen die opgegraven zijn in hun omgeving te bekijken, ermee te werken, ze na te tekenen en er informatie over op te zoeken, onder deskundige begeleiding, maar ook kan er gesproken worden met mensen van de heemkundekring die 'de goeie ouwe tijd' zelf hebben meegemaakt, en hier prachtige verhalen over kunnen vertellen; hoe was het in Halsteren en omgeving tijdens de watersnoodramp? Wat deden die mensen voor werk? Hoe was het leven toen voor kinderen? Enzovoorts, enzovoorts.

 

  • Opgravingen bij jullie in de buurt
  • Mooie tekeningen maken van de opgravingen
  • Waar aten de kinderen vroeger mee ?
  • Hoe woonde een gezin vroeger?
  • Hoe zag een dag er uit in die tijd?

 

Voor informatie kunt u bellen  met: dhr. JL. Rozendaal : 0164-682581 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..