Nieuws

27 maart 2014 - Lezing Archeologische opgravingen Hulst

Archeologische opgravingen Hulst

 

De heemkundekring Halchterth organiseert op donderdag 27 maart een tweede bijeenkomst over de archeologische opgravingen op de Bierkaai in Hulst.
Chris van Terheijden, hoofd van de werkgroep archeologie,  is in 2012 gedurende 7 maanden actief geweest bij deze opgravingen en doet hier verslag van.
De Bierkaai is de haven van Hulst die rond 1500 is gedempt. Hier heeft zich het centrum van Hulst ontwikkeld met straten en winkels eromheen. In 2012 is begonnen met het weer open maken van de haven. Er is zo een nieuw centrumdeel ontstaan:  de nieuwe Kaai. Bij de werkzaamheden zijn de nodige archeologische opgravingen uitgevoerd. Er zijn o.a. de oude kade muren blootgelegd en er zijn ook bijzondere vondsten gedaan. Chris verhaalt hierover en doet dit aan de hand van een groot aantal opnamen, gemaakt tijdens de werkzaamheden.
De prestentatie begint om 20.30 uur en vindt plaats in de Hof van Ram, De Beeklaan 29a in Halsteren. De toegang is gratis.

Subcategories

Nieuwste artikelen

Zaterdag 26 Mei | Postzegel ruilbeurs in de Hof va...

Postzegel ruilbeurs in de Hof van Ram te Halsteren.  Zaterdag 26 mei 2018 zal er weer een postzegel ruilbeurs gehouden worden in de Hof van Ram te Halsteren. Deze beurs wordt georganiseerd door pos [ ... ]

lees meer
Zaterdag 26 Mei | Ontvangst replica van de steen v...

Zaterdag 26 mei a.s. om 10.00 uur zal de replica van de steen van Fort de Rovere in het Heemhuis afgeleverd worden. Deze steen is een replica van de originele steen die van Fort de Rovere afkomstig i [ ... ]

lees meer