Nieuws

27 maart 2014 - Lezing Archeologische opgravingen Hulst

Archeologische opgravingen Hulst

 

De heemkundekring Halchterth organiseert op donderdag 27 maart een tweede bijeenkomst over de archeologische opgravingen op de Bierkaai in Hulst.
Chris van Terheijden, hoofd van de werkgroep archeologie,  is in 2012 gedurende 7 maanden actief geweest bij deze opgravingen en doet hier verslag van.
De Bierkaai is de haven van Hulst die rond 1500 is gedempt. Hier heeft zich het centrum van Hulst ontwikkeld met straten en winkels eromheen. In 2012 is begonnen met het weer open maken van de haven. Er is zo een nieuw centrumdeel ontstaan:  de nieuwe Kaai. Bij de werkzaamheden zijn de nodige archeologische opgravingen uitgevoerd. Er zijn o.a. de oude kade muren blootgelegd en er zijn ook bijzondere vondsten gedaan. Chris verhaalt hierover en doet dit aan de hand van een groot aantal opnamen, gemaakt tijdens de werkzaamheden.
De prestentatie begint om 20.30 uur en vindt plaats in de Hof van Ram, De Beeklaan 29a in Halsteren. De toegang is gratis.

Subcategorieën

Nieuwste artikelen

Donderdag 22-2 | Lezing over het heelal

LEZING BIJ DE HEEMKUNDE KRING HALCHTERTH. Donderdag 22 februari 2018 zal De Steenbergenaar Theo van Es een lezing verzorgen over het heelal. Deze lezing begint na de ledenvergadering , om 20.45 uur. [ ... ]

lees meer
Data en locaties Watersnoodherdenkingen Halsteren ...

Data Watersnoodherdenkingen Halsteren en Lepelstraat

Hieronder treft  u een overzicht van de verschillende Watersnoodherdenkingen in Halsteren en Lepelstraat aan.
br/>Dinsdag 30 jan. 2018

Videopresentaties [ ... ]

lees meer